La leggenda di re Salomone…

Narra la leggenda che Re Salomone, innamoratosi perdutamente della regina di Saba, passasse le notti insonni, smaniando e deperendo a vista d’occhio. Il medico di corte, interpellato, gli preparò un sapiente impasto di semola di grano duro, insaporito da alcune essenze vegetali. Il Re, ripreso vigore, poté finalmente regnare in pace. Nacque così il cous cous.

Ecco una ricetta per preparare un ottimo cous cous

What you need:

450g /1lb couscous
5 plum tomatoes
30g /1oz carrots
30g /1oz onion
50g /2oz courgettes
30g /1oz mushrooms
500ml/12fl.oz vegetable stock
30g /1oz chives, finely chopped
30g /1oz leeks
30g /1oz red onion
60ml/2fl.oz tomato juice
20g/1oz sweetcorn
10g / 1⁄2 oz garlic, chopped
10ml/2 teaspoons olive oil
1 lemon, juice
1 lime, juice
3 red chillis
A little salt and freshly ground pepper

What you do:

Place couscous in vegetable stock and cook. Stir with a fork. When it is light and fluffy, remove and keep warm. Dice all vegetables into small even sizes. Fry in a pan with a little oil. Add the garlic. Cut plum tomatoes and place in a separate pan. Add red onion, lime juice, lemon juice, tomato juice, chilli and a little salt and freshly ground black pepper. Bring to the boil. Add couscous to the chopped vegetables and sweetcorn. Mix with a fork. To serve, place in a bowl. Pour plum tomato compote onto the couscous.

Annunci

1 commento

  1. Ummm buona!!! Mi ricordo bene San Vito lo Capo


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...